Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel laten controleren?

Dat cv-ketels onderhouden moeten worden, dat weet ongetwijfeld iedereen. En dat u dit het best aan een specialist kunt overlaten, zal ook geen verrassing zijn. Maar hoe vaak is dit nu nodig, om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan?

Afhankelijk van de cv-ketel

De benodigde frequentie van onderhoud is tot op bepaalde hoogte afhankelijk van het type ketel dat u heeft, waarbij voornamelijk de leeftijd een rol speelt. Oudere ketels hebben vaker onderhoud nodig, omdat de kans dat er lucht en stof in de leidingen geraakt hierbij groter is. Moderne, gesloten cv-ketels hebben deze neiging aanzienlijk minder.

Al met al valt te stellen dat oudere cv-ketels - van pakweg tien jaar of ouder - het best ieder jaar onderhouden kunnen worden. Voor nieuwere ketels geldt dat ze het vaak met een beurt per anderhalf ook af kunnen. Voorkomen is echter beter dan genezen en zodoende kunt u bij ons een onderhoudscontract voor een jaarlijkse servicebeurt afsluiten. Vertoont de ketel dan alsnog een storing, dan komen we deze kosteloos verhelpen.