Hoe moet ik mijn cv-ketel bijvullen?

Het is van belang de waterdruk van uw cv-ketel op peil te houden. Wanneer deze te laag is, zal de ketel namelijk uitvallen. Om de druk tussen de 1,5 en 2 bar te houden, is het daarom van belang om de ketel tijdig bij te vullen. Maar hoe werkt dat precies?

Cv-ketel bijvullen: stappenplan

Stap 1: afkoelen
Allereerst is het van belang om de cv-ketel te laten afkoelen. Dit doet u door de temperatuur van de thermostaat op een lage stand te zetten en vervolgens een kwartier tot een half uur te wachten. Ondertussen schakelt u de cv-ketel uit.

Stap 2: op zoek naar de waterkraan
Nu is het tijd op zoek te gaan naar de waterkraan die zich in de buurt van de cv-ketel bevindt. Normaliter zal dit in de praktijk niet echt een zoektocht zijn, aangezien u de kraan ongetwijfeld wel eens heeft zien zitten.

Stap 3: slang ontluchten
Nu is het bijna tijd om de vulslang te gebruiken en de ketel daadwerkelijk bij te vullen. Allereerst is het echter van belang om de slang te ontluchten. Dit doet u door deze nagenoeg vol te laten stromen met water uit de vulkraan. Zorg ervoor dat u een emmer binnen handbereik hebt om gesmeer met water te beperken.

Stap 4: vullen
Sluit vervolgens de waterslang aan op het cv-systeem. Draai hierna eerst de waterkraan open en daarna de vulkraan. Wacht tot de drukmeter weer een waarde tussen de 1,5 en 2 bar aangeeft en draai dan achtereenvolgens de vulkraan en de waterkraan weer dicht.

Stap 5: ontkoppelen
Ontkoppel tot slot de waterslang en houdt de emmer in de aanslag. Laat het water dat zich nog in de slang bevindt in de emmer stromen en berg de slang weer op in de buurt van de cv-ketel.

Vragen over het bijvullen van uw cv-ketel?

Ervaart u problemen met het bijvullen van uw cv-ketel? Of heeft u een heel andere vraag? De kans is groot dat het antwoord te vinden is op de site van GreeOn. U mag bovendien altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 085 - 760 43 00.