Garantie

Via internet een gastoestel kopen is niet zo moeilijk. Er zijn namelijk aanbieders genoeg. En daarmee is er keuze in overvloed. Maar welke stappen moet u nemen wanneer uw toestel het binnen de garantietermijn begeeft?

Wat houdt fabrieksgarantie in?

Bij fabrieksgarantie krijgt u tot 24 maanden na aanschaf garantie op de onderdelen van uw CV-ketel. Deze garantie beperkt zich tot materiaal- en fabricagefouten. Gaat er dus binnen twee jaar iets kapot? Dan wordt het onderdeel kosteloos ter beschikking gesteld. Afhankelijk van het merk en type van uw CV-ketel krijgt u ook 5 of 10 jaar garantie op de warmtewisselaar.

Wilt u aanspraak maken op uw garantie? Dan dient u contact op te nemen met uw installateur. Alleen zij kunnen de materialen van de fabrikant terugkrijgen. Wanneer zij - ondanks al hun kennis en ervaring - het probleem niet opgelost krijgen, kan de installateur beroep doen op de fabrikant. In dat geval zal Remeha of Intergas zelf naar uw CV-ketel komen kijken.

Wanneer u uw toestel zelf installeert

Heeft u een CV-ketel van GreeOn aangeschaft? Dan kunt u deze ook zelf installeren. U wordt dan gezien als de installateur. Dit hoeft geen consequenties te hebben voor de garantie, mits u aan de onderstaande eisen voldoet.

  • U moet een deskundige zijn, welke het toestel volgens de voorwaarden en normen van de competente instanties installeert;

  • Het toestel moet van het betreffende toelatingsnummer voor het betreffende land zijn voorzien, in dit geval Nederland;

  • Elke aanspraak op garantie vervalt bij montage in afwijking van de landelijke en plaatselijke geldende voorschriften.