< Terug naar overzicht

Intergas Incomfort

Intergas introduceert met Incomfort een revolutionair nieuw concept waarbij zowel gebruikers gemak en service en ondersteuning gecombineerd worden in een uiterst gebruikers vriendelijk tool, namelijk de Incomfort app.

Op basis van een optionele Lan2Rf gateway wordt automatisch verbinding gemaakt met elke type Intergas RF2 cv-ketel (Hre – Hreco series).

Dit klinkt wellicht ingewikkeld, maar dit is het niet. De Intergas cvketels met de aanduiding RF2 zijn af fabriek al voorzien van een draadloze communicatie module. De Intergas Incomfort set bestaat uit de gateway, en afhankelijk van het type set, wel of geen kamer thermostaat.

Waar het om gaat is dat de Incomfort gateway wordt aangesloten op de bestaande / aanwezig internet router in het pand waar zich ook de cv-ketel bevind. De Incomfort gateway maakt contact met de cv-ketel via een eigen communicatie protocol en frequentie (dit is geen Wi-Fi). Hierdoor is er een storingsvrij en stabiel communicatie kanaal tussen de gateway en de ketel. Vervolgens verzorgt de gateway die is gekoppeld aan de internet router de verbinding tussen het mobiele apparaat (dit kan een smartphone zijn) en de cv-ketel.

En nu begint het gemak: De verbinding die er nu is maakt het mogelijk voor de gebruiker om via smartphone of ander mobiel apparaat op basis van de te downloaden App, de ketel aan te sturen en uit te lezen.

Dit betekent in de praktijk dat op basis van de functionaliteit van de incomfort app de ketel kan worden worden ingesteld / aangestuurd om een volledig klok programma te volgen ten aanzien van temperatuur instellingen voor zowel dagelijks als wekelijks gebruik en dat met diverse temperatuur setpoints (slapen – werk – avond – weekend etc). Wat het extra leuk en handig maakt is dat de ketel dus ook op afstand te bedienen is. Even de woning voorverwarmen op moment dat men op weg naar huis van het werk, of op de terugreis van vakantie is nu een fluitje van een cent.

Het op afstand regelen en instellen van de temperatuur is niets nieuws. Waar incomfort zich werkelijk in onderscheid is dat de gebruiker ook inzicht krijgt in statistieken van de ketel. Uitgaande water temperaturen, stook temperaturen, cv- zijdig maar ook tapwater zijdig. Dit maakt het mogelijk om op basis van een brede inzicht de ketel parameters te optimaliseren met als resultaat een gunstiger energie verbruik.

Ook kan de gebruiker op uitnodiging van de installateur toegang verlenen aan de installateur tot de cvketel. Nu is het zelfs mogelijk om op afstand de parameters van de ketel te wijziging, storingen uit te lezen en veel sneller de ketel te services op afstand, of in actie te komen indien een bezoek op locatie nodig is.

Kortom, de voordelen van Intergas incomfort zijn legio. Gemaakt met als doel de Intergas klant nog beter van dienst te zijn en optimaal te laten profiteren van de energie besparende voordelen van Intergas cv-ketels.

Download hier Intergas Incomfort App voor Android toestel via Google Play

Download hier Intergas Incomfort App voor Apple toestellen via iTunes